Αν δεν μπορεί το κοινό σου να βρει την επιχείρησή σου στο Google Maps, πως περιμένεις να αγοράσουν από εσένα; Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να βελτιστοποιήσεις το Google My Business, ώστε να εκμεταλλευτείς στο έπακρο την αναζήτηση σε τοπικό επίπεδο και να προσελκύσεις πελάτες.

Τι είναι το Google My Business;

Το Google My Business είναι από τα καλύτερα δωρεάν εργαλεία της Google που βοηθάει τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να διαχειριστούν την παρουσία τους στο Διαδίκτυο. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις ώστε να ξεκινήσεις με το Google My Business και να κυριαρχήσεις στην αναζήτηση σε τοπικό επίπεδο.

Γιατί χρειάζεσαι το Google My Business;

Ο δυνητικός πελάτης, πριν αποφασίσει να προβεί σε μια αγορά επισκέπτεται πρώτα την αναζήτηση της Google. Τα στατιστικά της Google αναφέρουν ότι 46% όλων των αναζητήσεων σχετίζονται με τοπικές επιχειρήσεις. Αν οι πιθανοί πελάτες σου δεν μπορούν να σε βρουν στον χάρτη της περιοχής τους, το πιο πιθανό είναι να αγοράσουν από τον ανταγωνισμό σου.

Πώς να ξεκινήσεις  να χρησιμοποιείς το Google My Business

Αν δεν είσαι σίγουρος ότι βρίσκεσαι στην καταχώρηση του Google My Business, μπορείς να κάνεις μια αναζήτηση στο όνομα της επιχείρησής σου για να το ελέγξεις. Αν η επιχείρησή σου δεν είναι εντελώς καινούρια, ίσως ήδη υπάρχει η σχετική καταχώρηση.

Πώς να βρεις και να διεκδικήσεις την καταχώρησή σου στο GMB

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι μέσω του Google Maps:

Άνοιξε το Google Maps.
Πληκτρολόγησε το όνομα της επιχείρησής σου στην μπάρα αναζήτησης.
Διάλεξε την επιχείρησή σου από τα αποτελέσματα αναζήτησης.
Κάνε κλικ στο ‘Claim this business’’.
Διάλεξε μια επιλογή επιβεβαίωσης και ακολούθησε τα βήματα που θα δεις στην οθόνη.

Αν πάλι δεν βρεις το όνομα της εταιρείας σου στην αναζήτηση Google, τότε μπορείς να δημιουργήσεις ένα νέο προφίλ Google My Business.

Φτιάξε το προφίλ σου στο Google My Business

Πριν προχωρήσουμε, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τη διαφορά μεταξύ ενός προφίλ Google My Business και ενός λογαριασμού Google My Business. Χρειάζεσαι ένα λογαριασμό Google My Business για να μπεις στο προφίλ σου στο Google My Business. Αν δεν έχεις λογαριασμό στο Google My Business, τότε πρέπει να δημιουργήσεις αυτό πρώτα.

2 Βήματα για να φτιάξεις το προφίλ σου:

  1. Πήγαινε στο Google My Business και κάνε sign in με το επιχειρηματικό σου Gmail.
  2. Συμπλήρωσε τα στοιχεία στο προφίλ του Google Business προσεκτικά. Όσο περισσότερες πληροφορίες γράψεις στο προφίλ σου, τόσο καλύτερο ταίριασμα θα κάνει η Google με τα τοπικά αποτελέσματα αναζήτησης. Έτσι, και οι πελάτες σου θα μπορέσουν να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρησή σου. Σιγουρέψου ότι οι πληροφορίες είναι ακριβείς και ενημερωμένες.