Γιατί να φτιάξεις E-SHOP το 2022

neo e shop

Η εποχή της πανδημίας πλησιάζει στο τέλος της,  η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος το 2022 (e–shop) έδειξε ότι είναι σημαντική. Λόγω της καραντίνας οι περισσότεροι άνθρωποι αναγκάστηκαν να μάθουν  ένα νέο τρόπο επικοινωνίας και αγοράς προϊόντων μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου. Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τα πλεονεκτήματα  και τα μειονεκτήματα ενός e-shop.

Κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα έχει τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα του και είναι μια επέκταση του φυσικού καταστήματος και μια νέα επένδυση.

 

Πλεονεκτήματα

– Εφόσον έχετε ήδη ένα φυσικό κατάστημα, με το e-shop αποκτάτε ένα νέο υποκατάστημα με συνεχής λειτουργία που σας επιτρέπει να πουλάτε όλο το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα.
– Σας δίνει την δυνατότητα να μεγαλώσετε το πελατολόγιο σας αφού δεν περιορίζεται σε γεωγραφικά όρια.
– Οι τωρινοί σας πελάτες μπορούν να δουν τα προϊόντα σας και να διαλέξουν αυτό που θέλουν ενώ εσείς έχετε κλειστό το φυσικό σας κατάστημα.
– Τα ετήσια λειτουργικά έξοδα είναι πολύ μικρά και ανέρχονται σε 300€ – 400€. (domain, hosting, pro plugin, διασύνδεση με τράπεζες)
– Η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος δεν έχει μεγάλο κόστος, ανταποκρίνεται σε 2-3 μισθούς ενός εργαζομένου.
– Δεν σας επιβαρύνει με μηνιαία έξοδα (ενοίκια, ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεφώνα κ.α), ούτε χρειάζεται να κάνετε κάποια αγορά ακινήτου. Αρά είναι οικονομικότερο από ένα φυσικό κατάστημα.
– Είναι ένας πωλητής που εργάζεται για εσάς επί 24ώρο βάσεως χωρίς να κάνει λάθη, να κουράζετε ή να αλλάζει η απόδοση του ανάλογα με την διάθεση του.
– Είναι ασφαλέστατο και συνεπέστατο στη χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών εξαιτίας των πρωτοκόλλων ασφαλείας που έχουν οι ελληνικές τράπεζες.
– Δεν μπορεί κάποιος να σας ληστέψει χρήματα αφού ή συναλλαγή δεν υφίσταται φυσικά το κατάστημα.
– Μπορείτε να παρουσιάσετε μια εικόνα καταστήματος που θα ήταν πολύ δύσκολο να γίνει στο κατάστημα ειδικά σε καταστήματα που είναι πολύ καιρό σε λειτουργία.
– Σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα δείχνουμε εμπορεύματα που δεν χρειάζεται να τα έχουμε σε απόθεμα. Αρά μικρότερος όγκος αγορών και πιο κινήσιμο απόθεμα.
– Δεν χρειάζεται να έχουτε αποκτήσει εξειδικευμένες γνώσεις για την λειτουργία του.
– Κάθε φορά που παρουσιάζετε ένα προϊόν σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, δεν χρειάζεται να προσπαθείτε να θυμηθείτε όλα τα χαρακτηριστικά του αφού γίνεται μια φορά κατά την εισαγωγή και η πληροφορία εμφανίζεται συνέχεια μέχρι να τα μεταβάλετε εσείς ξανά.
-Έχετε την δυνατότητα να διορθώσετε τυχόν λάθη σε αντίθεση με τα έντυπα που τυπώνονται μια φορά και εφόσον υπάρχει κάποιο λάθος δεν διορθώνεται.
– Σε όλες τις σύγχρονες πλατφόρμες έχετε στη διάθεση μας στατιστικά σχετικά με την λειτουργία του καταστήματος, την επισκεψημότητα, και την ανατροφοδότηση του e-shop.
– Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να ακολουθεί τις τάσεις τις αγοράς πολύ πιο εύκολα από ένα φυσικό κατάστημα.

Στην Openweb & more σας δίνουμε την δυνατότητα να δείτε σε προσχέδιο – μακέτα την εμφάνιση του ηλεκτρονικού καταστήματος πριν τη δημιουργία του.
Μπορούμε να ανανεώσουμε την εμφάνιση του e-shop σας , όποτε το θελήσετε με χαμηλότερο κόστος  χωρίς να χρειάζεται νέα εισαγωγή προϊόντων.

Αφήσαμε τελευταία την διαφήμιση. Για να κάνουμε διαφήμιση στο ίντερνετ προϋποθέτει το ηλεκτρονικό κατάστημα. Είναι οικονομικότερη από άλλες μορφές διαφήμισης γιατί πλέον είναι στοχευμένη και εμφανίζετε όταν κάνει μια αναζήτηση ο πελάτης.

 

Μειονεκτήματα

– Όπως κάθε νέα επένδυση χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο και εργασία για να σας αποδώσει. Ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα προϋποθέτει εισαγωγή νέων προϊόντων και ενημέρωση ανάλογα με τις τάση της αγοράς.
– Η αξιοπιστία σας κτίζετε από την αρχή, είναι αναγκαίο να κτίσετε σωστές και αξιόπιστες συνεργασίες με τις εταιρίες αποστολής εμπορευμάτων, γιατί το προϊόν που θα παραλάβει ο πελάτης σας πρέπει να είναι ασφαλές και να φτάσει άρτιο στον πελάτη σας.

– Υπάρχει μια επιπλέον χρέωση στα προϊόντα όταν γίνετε αποστολή.

 

Συμπεράσματα

Το συμπέρασμα είναι ότι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα το 2022 είναι επιβεβλημένο στον σύγχρονο τρόπο ζωής που ζούμε, γιατί είναι οικονομικότερο, πιο εύκολα προσβάσιμο, και ανοίγει τον δίαυλο επικοινωνίας με τους πελάτες με σύγχρονους τρόπους (διαφήμιση ADS, και στα Social media).

Ελάτε να συνεργαστούμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύχρονo ηλεκτρονικό κατάστημα και μια διαφημιστική καμπάνια για να εισέλθετε στην σύγχρονη ηλεκτρονική εποχή.